úterý 31. října 2017

Aglio e olio | těstoviny


Vítám všechny zpět u sledování mého "kvalitního" obsahu, ale beze srandy! Někdy se tady najdou i skvosty. Každopádně je třeba trochu rozšířit rubriku s jídlem, neboť jídlo je život, a taky protože miluji vaření a nejlépe kombinování receptů podle toho co by mi tam chutnalo, nebo prostě podle toho co je doma, protože většinou mi ingredience chybí, jelikož se u nás doma NEVEDOU

Na začátek by pro Vás bylo asi dobré vědět, že nejsem fanda české kuchyně (na některé výjimky), ale inklinuji spíš k italské, k té asi nejvíce. Těstoviny jsou sice v mém žebříčku preferencí až na druhém místě za rýží, ale stejně je jím nejčastěji. A dnes jsem si musela ukuchit základní Špagety aglio e olio (česnek / olej) "předstírejme, že jsem ten překlad vychytala". Je to super jednoduché a v základu na to stačí dokonce jen česnek, petržel, olej, těstoviny a sůl. A jak už to bývá, recept jsem si upravila a ve výsledku to bylo jen poloviční aglio e olio. 

POTŘEBUJI: (1 porce)
• 1 stroužek česneku
• oregano (jakékoliv sušené bylinky)
• pár sušených rajčat
• několik papriček jalapeňos (jojo, velmi italské)
• olivový olej
• těstoviny
• sůl, pepř

POSTUP:
Nachystám si větší hrnec, naplním ho vodou, trochu osolím a nechám vodu pomalu přivést k varu. Dále si připravím malý hrnec na tzv. "omáčku", smíchám v něm sůl, olej, prolisovaný česnek, nakrájená rajčata a jalapeňos, zasypu oregánem a pepřem (podle chuti) a pomalu ohřívám. Mezitím přihodíme do hrnce s vodou těstoviny a vaříme do měkka. 
Těstoviny scedíme, dáme na misku, přilejeme "omáčku", promícháme a můžeme podávat. 

Ve výsledku máte skvělé a lehké jídlo, díky papričkám jalapeňos nikdy nevychladne a hlavně je to za pár minut hotové! 



Žádné komentáře:

Okomentovat